Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Boeuf Bourguignon

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr runderriblappen
100 gr ontbijtspek
4 sjalotjes of 2 uien
75 gr boter
20 zilveruitjes
1 klein blikje tomatenpuree
1 eetl bloem
2 dl rode wijn
2 dl bouillon (van 1/2 bouillontablet0
peper en zout
mespuntje tijm, 1 laurierblad
250 gr champignons
(1 eetl maïzena)
1 eetl fijngehakte peterselie

Bereiden

Snijd de riblappen in grote dobbelstenen en het ontbijtspek in blokjes of reepjes. Pel en snipper de sjalotjes of de uien. Verhit in een braadpan de helft van de boter en bak het spek hierin 2 minuten. Neem het spek uit de pan, zet de warmtebron hoog en bak het rundvlees aan alle kanten bruin. Zet de warmtebron laag. Voeg de rest van de boter toe en bak de sjalotjes en de zilveruitjes mee. Roer de tomatenpuree door het vlees en daarna de bloem. Laat alles 1 minuut zachtjes bakken. Giet de wijn en de bouillon erbij. Doe peper, zout, tijm, laurierblad en gebakken spekjes in de pan. Laat het vlees met het deksel op de pan zachtjes 2 uur stoven. Bak intussen de in plakjes gesneden champignons 2 minuten in een beetje boter en doe ze de laatste 10 minuten bij het vlees. Bind de saus eventueel met de maïzena gemengd met koud water. Strooi peterselie over het gerecht.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Saltimbocca onder een dak van mozzarella
Gehaktballetjes in zoetzure saus met ananas
Biefstuk met saus van rode wijn en port
Schnitzel (4 personen)
Rundvlees met kokossaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes