Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bistecca alla fiorentina met gegrilde groenten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de groenten:
1 rode paprika in brede repen
1 oranje paprika in brede repen
1 middengrote courgette in plakken
1-2 el olijfolie voor de groenten
3 el olijfolie
2 teentjes geperste knoflook
½ el verse tijm, het blad
zout en versgemalen zwarte peper
Voor de bistecca alla fiorentina:
4 mooie ribeye steaks of entrecotes van 150 gr of meer naar smaak (in italië vaak wel 300 gr!)
zout
olijfolie

Bereiden

Doe alle groenten in een schaal en schud ze om met de olijfolie. Bak de groenten in een licht ingevette grillpan, liefst met anti-aanbaklaag om en om circa 2 minuten. Doe de groenten over op een schaal en schep er wat olijfolie met knoflook en vers tijmblad over. Bestrooi met zout en zwarte peper. Bak de steaks in een licht ingevette grillpan om en om bruin. Bak circa 3 minuten aan elke kant voor medium en 5-6 minuten voor goed doorbakken. Bestrooi ze daarna met zout en versgemalen peper en schenk er een sliertje milde olijfolie over.
Tip: ook lekker met gebakken roodlof en ansjovisboter (delicatessenwinkels)
Tip:het lekkerst is deze bistecca als u ‘m op houtskoolvuur maakt.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Stooflappen van de Antillen
Kalfsschnitzel met parmaham en salie
Boeuf Bourguignon
Franse biefstuk met kruidensaus
Hachee uit de Camargue
Limburgse stoofschotel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes