Biefstukjes droogdeppen en met peper bestrooien.
Takjes van blaadjes salie plukken en grote blaadjes grof scheuren.
In koekenpan 2 eetl olie verhitten en vlees op hoog vuur ca 30 seconde per kant bruinbakken.
Op snijplank laten afkoelen.
In achtergebleven bakvel 1 eetl boter smelten.
Salieblaadjes 1 minuut zachtjes bakken.
Fond toevoegen en aanbaksels losroeren.
Jus in sauspan overdoen en in 15 minuten tot de helft laten inkoken.
Pittig op smaak brengen met zout en peper.
Om elk biefstukje 2 plakken parmaham wikkelen en naden aandrukken.
Vlees in ovenschaal leggen en met plasticfolie afgedekt in koelkast zetten.
Ook jus in koelkast zetten.
Voorbereide ingrediënten ruim voor diner uit koelkast halen.
Oven voorverwarmen op 175 Gr.C.
Vlees in 6-8 minuten* in oven rosé bakken.
Uit oven nemen en losjes afgedekt met aluminiumfolie laten rusten.
Jus aan de kook brengen en met garde 1 eetl boter erdoor kloppen.
Biefstukjes over de warme borden verdelen en jus over vlees scheppen.
Serveertip:
Maar een groenten of aardappelschotel bij dit gerecht die je eveneens in de oven kunt opwarmen, zo heb je veel tijd voor je gasten.
* In het originele recept stond een tijd van 10-12 minuten, VEEL TE LANG! Jammer van het lekkere stukje vlees, ik heb in het recept de tijd aangepast, maar ga daar ook niet zo maar van uit, ga op je eigen gevoel af.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |