Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Biefstuk met saus van rode wijn en port

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

4 kogelbiefstukjes 125 gr
1 eetl. olijfolie
zout & peper
25 gr boter
8 sjalotjes gehalveerd
2 dl rode port
1 dl rode wijn
2 dl runderbouillon
30 gr koude boter, in blokjes gesneden

Bereiden

Verhit de boter in een sauspannetje, voeg de sjalotjes toe en bak ze lichtbruin.
Voeg de port en rode wijn toe en laat het 2 minuten koken.
Voeg de bouillon toe en laat de saus tot de helft inkoken.
Roer n voor n de blokjes boter erdoor.
Maak op smaak met zout en peper.

Verhit de olie in een koekenpan. Schroei de biefstukjes aan beide kanten in 3 minuten dicht. Laat ze nog 3 minuten doorgaren in de pan.

Schep de biefstukjes uit de pan, lef ze op een voorverwarmd bord en dek ze af met aluminiumfolie.

Snij de biefstukjes in mooie plakjes en schik deze op het bord. Schep de saus eroverheen.

Serveertip: Lekker met gekookte sperzieboontjes gewikkeld in mager ontbijtspek en aardappelpuree

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Escalopines de ternera en salsa al oporto
Rundvlees met kokossaus
Bieflapjes met ui en rozijnen
Entrecote Café de Paris
Stooflappen van de Antillen
Runderlappen met citroen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes