Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Biefstuk met broccoli en amandelen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 g broccoli
2 bosuitjes
1 rode paprika
200 g biefstuk
2 tl chili poeder
0,75 dl Cognac
1 el tomatenpuree
1 tl marjoraan
25 g amandelschaafsel
2 el olie
p&z

Bereiden

  • Snijd de rozen van de broccoli en verdeel ze in kleine roosjes.

  • Snijd de bosuitjes in stukjes van 2 centimeter.

  • Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes van ca. 2 centimeter.

  • Snijd de biefstuk in dunne plakjes.

  • Bestrooi de plakjes met chilipoeder.

  • Roer in een kommetje de cognac, tomatenpuree en majoraan door elkaar.

  • Verhit de wok op hoog vuur. Rooster de amandelen al omscheppend in ca. 1 minuut goudbruin. Schep ze op een bord.

  • Verhit de olie in de wok en bak de plakjes biefstuk in 2 minuten al omscheppend bruin. Neem ze uit de wok.

  • Bak de broccoli, bosui en paprika al omscheppend in ca. 3 minuten knappend gaar.

  • Voeg de biefstukplakjes en het cognacmengsel toe en verwarm het gerecht al omscheppend op hoog vuur tot het vocht verdampt is.

  • Breng op smaak met zout en peper.
    Strooi de amandelen erover.

  • Lekker met gebakken krielaardappeltjes.

    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Gehaktbal la De Librije
    Kalfslever, in ganzenvet gegaard, met papardelle-pasta, krokante spekjes en soubise-saus.
    Kalfslende
    Rendang nangka (6-8 pers.) (Indonesisch)
    Carpaccio van ossenhaas 2
    Bloedworst met gerookte oesterzwam en appelkaramel
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes