Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Biefstuk met broccoli en amandelen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 g broccoli
2 bosuitjes
1 rode paprika
200 g biefstuk
2 tl chili poeder
0,75 dl Cognac
1 el tomatenpuree
1 tl marjoraan
25 g amandelschaafsel
2 el olie
p&z

Bereiden

  • Snijd de rozen van de broccoli en verdeel ze in kleine roosjes.

  • Snijd de bosuitjes in stukjes van 2 centimeter.

  • Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes van ca. 2 centimeter.

  • Snijd de biefstuk in dunne plakjes.

  • Bestrooi de plakjes met chilipoeder.

  • Roer in een kommetje de cognac, tomatenpuree en majoraan door elkaar.

  • Verhit de wok op hoog vuur. Rooster de amandelen al omscheppend in ca. 1 minuut goudbruin. Schep ze op een bord.

  • Verhit de olie in de wok en bak de plakjes biefstuk in 2 minuten al omscheppend bruin. Neem ze uit de wok.

  • Bak de broccoli, bosui en paprika al omscheppend in ca. 3 minuten knappend gaar.

  • Voeg de biefstukplakjes en het cognacmengsel toe en verwarm het gerecht al omscheppend op hoog vuur tot het vocht verdampt is.

  • Breng op smaak met zout en peper.
    Strooi de amandelen erover.

  • Lekker met gebakken krielaardappeltjes.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Rosbief in een pittig mosterdjasje
    Spaanse gehaktschotel
    Entrecote met champignonsaus
    kalfslever ragout (4 pers)
    Kebab van rundergehakt
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes