Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Beef stew

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor het stoofvlees:
750 gr rundvlees
3 el bloem
3 el olie
0,75 l hetye vleesbouillon
250 gr wortelen
250 gr uien
1 kleine pastinaak
Voor de balletjes:
100 gr bloem
1 el reuzel 1,5 tl geraspte citroenschil
1 el fijngehakte ui
2 mespuntjes zout
1 el fijngehakt peterselie

Bereiden

Snijd het vlees in blokjes en strooi de bloem, peper en zout erover.
Verhit de olie, bak het vlees rondom bruin en haal het uit de pan. Voeg de vleesbouillon toe aan het braadvocht.
Doe het vlees weer in de pan en laat het op een heel laag vuur in 2,5 uur gaar worden met het deksel schuin op de pan.
Schil de wortelen, uien en pastinaak, snijd ze klein en voeg ze na 1,5 uur bij het vlees.
Kneed voor de balletjes de bloem, reuzel, citroenschil, ui, het zout en 3 eetlepels water goed door elkaar.
Vorm hiervan balletjes en bak deze in iets olie in ca 10 min gaar.
Lepel het stoofvlees op de borden en serveer de balletjes erbij.
Bestrooi het gerecht met peterselie.

Tip: Lekker met boontjes.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Runderlapjes met Indische kruiden
kalfslever ragout (4 pers)
Entrecote met champignonsaus
Hertenbiefstuk met rodewijn saus
Grootmoeders hachee met appeltjes
Aubergine- gehakt

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes