Ananasburgers
Aantal personen: 4
Ingrediënten
500 g rundergehakt
1 ui
2 el peterselie
1 tl paprikapoeder
1 ei
gehaktkruiden
4 el paneermeel
50 g boter
4 schijven ananas
2 el sezamzaad
1 el bieslook
Bereiden
- Vermeng het gehakt in een kom met de kleingesneden ui, de fijngehakte peterselie, het paprikapoeder, het ei en de gehaktkruiden en paneermeel.
- Kneed alles goed dooreen en vorm van het gehaktmengsel 4 platte gehaktschijven.
- Verhit de boter in de pan en bak hierin de hamburgers in ca. 15 min. rondom bruin en gaar.
- Haal de hamburgers uit de pan. Beleg iedere hamburger met een schijf ananas en bestrooi het geheel met het sesamzaad.
- Grilleer de ananasburgers ca. 4 minuten onder de voorverwarmde ovengrill tot de plakken ananas beginnen te kleuren en het sesamzaad krokant is.
- Bestrooi de ananasburgers voor het serveren met het kleingesneden bieslook.
Serveertips:
Geef bij dit gerecht frites, tomatensaus en een gemengde salade.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Oosterse miniburger
Rosbief onder een walnoot dakje
Franse biefstuk met kruidensaus
Hertenbiefstuk met rodewijn saus
Gevulde kalfsribstuk met morieltjes