Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Risotto met witlof, kaas en walnoten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 stronkjes witlof, plakje van uiteinde
2 tl citroensap
1 kleine ui,gesnipperd
2 el olijfolie
350 gr risotto
1 l hete kippenbouillon
75 ml droge witte wijn
30 gr boter
60 gr grof geraspte parmezaanse kaas
zout en versgemalen zwarte peper
50 gr grof gehakte walnoten,om te garneren

Bereiden

Snijd de witlof in niet te fijne repen en meng deze met het citroensap.
Fruit de ui 2 min op een hoog vuur in de hete olie en voeg de rijst toe.
Schep om tot alle korrels glanzen. Zet de pan op een middelhoog vuur, voeg bouillon toe totdat de rijst onderstaat en roer tot alles verdampt is. Voeg bouillon toe totdat de rijst onderstaat en roer tot alles verdampt is. Voeg dan opnieuw bouillon toe en blijf roeren. Ga zo ± 15 min door tot de risotto beetgaar is. Schep de reepjes witlof erdoor en voeg de boter toe. Roer niet te lang omdat de korrels dan kapot gaan. Voeg de rest van de bouillon toe en laat de risotto nog circa 5 min koken op een laag vuur. Risotto kan dik en soepachtig geserveerd worden, maar ook steviger, bijvoorbeeld uit een vormpje. Bestrooi naar smaak met zout en peper en garneer met geraspte kaas en gehakte noten.

Tip: met een lekkere salade erbij is deze risotto een complete maaltijd.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Groentecurry met vis en fruit
Gekruide lamsrijst
Groentecurry met eieren
Rijstrand met groente curry (en variatie)
Aubergines met gehakt en couscous

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes