Verhit de olijfolie en laat hierin de gesnipperde sjalot even zachtjes bakken.
Voeg de rijst toe en roer tot deze glanst.
Schenk de witte wijn erbij en laat volledig inkoken. ( heb je geen witte wijn open staan voeg dan 2 eetlepels droge sherry of Madeira toe)
Voeg daarna beetje bij beetje ( steeds een juslepel) de bouillon toe en roer regelmatig tot de risotto gaar is (18 à 20 minuten).
Snij ondertussen de appel in kleine stukjes en besprenkel deze met citroensap.
Zet de pan van het vuur en klop de boter en de Parmezaanse kaas, gorgonzola en geitenkaas door de risotto, plus de gehakte appel en marjolein.
Leg de deksel op de pan en laat het geheel 1 minuut rusten, zodat de kazen er goed in kunnen door dringen.
Verhit terwijl je staat te wachten de walnoten op een laag vuur.
Schep de risotto in voorverwarmde boden en gardeer deze af met de walnoten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |