Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Paella cocktail (en variatie)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

100 gr snelkookrijst
visbouillon (blokje)
½ rode paprika
1 eetl gehakte peterselie
dikke plak ham van 75 gr
75 gr gerookte kipfilet
100 gr garnaaltjes
12 gekookte mosselen

Sausje:
2 eetl crème fraîche
½ dl yoghurt
snuf saffraanpoeder
1 eetl halvanaise
zout en peper

Bereiden

Voor de cocktail 100 gr snelkookrijst gaarkoken in
visbouillon (blokje) met een snuf saffraanpoeder en af laten koelen. Door de koude rijst ½ in kleine blokjes gesneden rode paprika en 1 eetl gehakte peterselie scheppen. Eeen dikke plak ham van 75 gr en 75 gr gerookte kipfilet in blokjes snijden en door elkaar scheppen. Om en om een laagje rijst en een laagje kip/ham-mengsel in 4 cocktailglazen scheppen; eindigen met de rest van de rijst. De cocktails garneren met 100 gr gekookte garnaaltjes en 12 gekookte mosselen. Sausje roeren van 2 eetl crème fraîche, ½ dl yoghurt, snuf saffraanpoeder, 1 eetl halvanaise, zout en peper. Sausje bij de cocktails geven.

Variatie:
De rijst in kippenbouillon met ½ theel kerrie gaarkoken. De cocktail vullen met een mengsel van 100 gr. studentenhaver en 200 gr gekookte kip. Een sausje roeren van mayonaise, kerrie en gembersiroop.

Tip: Hang een schijfje citroen aan het glas een klein eindje insnijden en leg een mossel bovenop en een paar garnaaltjes.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Risotto met appel, walnoot en gorgonzola
Risotto met bacon champignons en courgette
Risotto, basis recept
Risotto met witlof
Risotto met zeevruchten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes