Voor de cocktail 100 gr snelkookrijst gaarkoken in
visbouillon (blokje) met een snuf saffraanpoeder en af laten koelen. Door de koude rijst ½ in kleine blokjes gesneden rode paprika en 1 eetl gehakte peterselie scheppen. Eeen dikke plak ham van 75 gr en 75 gr gerookte kipfilet in blokjes snijden en door elkaar scheppen. Om en om een laagje rijst en een laagje kip/ham-mengsel in 4 cocktailglazen scheppen; eindigen met de rest van de rijst. De cocktails garneren met 100 gr gekookte garnaaltjes en 12 gekookte mosselen. Sausje roeren van 2 eetl crème fraîche, ½ dl yoghurt, snuf saffraanpoeder, 1 eetl halvanaise, zout en peper. Sausje bij de cocktails geven.
Variatie:
De rijst in kippenbouillon met ½ theel kerrie gaarkoken. De cocktail vullen met een mengsel van 100 gr. studentenhaver en 200 gr gekookte kip. Een sausje roeren van mayonaise, kerrie en gembersiroop.
Tip: Hang een schijfje citroen aan het glas een klein eindje insnijden en leg een mossel bovenop en een paar garnaaltjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |