Caraibische rijstschotel

Caraibische rijstschotel

Caraibische rijstschotel

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

250 g basmatie rijst
1 tl piment
1 kippenbouillon tablet
1 rode paprika
2 stengels bleekselderij
6 bosuitjes
3 gemberbolletjes
1 mango
1 banaan
2 limoenen
20 g verse koriander
1 teentje knoflook
1 tl sambal oelek
1 el witte wijn azijn
1 el gember siroop
3 el olijfolie
150 g gezouten cashew noten
p&z

Bereiden


  • Breng een halve liter water met de piment en de bouillontablet aan de kook.

  • Voeg de rijst toe. Kook de rijst in circa 8 minuten zachtjes gaar.

  • Maak intussen de paprika en bleekselderij schoon en snijd ze in kleine blokjes.

  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.

  • Snipper de bolletjes gember fijn.

  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.Houd 4 plakken achter en snijd de rest in kleine stukjes.

  • Snijd de banaan in plakjes.

  • Pers de limoenen uit.

  • Schep de paprika- en bleekselderijstukjes en de helft van het limoensap door de gare rijst.

  • Laat de rijst in gesloten pan nog ca. 15 minuten staan.

  • Doe de koriander met de helft van de bosui, de gember en de rest van het limoensap in de keukenmachine. Pers de knoflook erboven uit.

  • Voeg de sambal, azijn, gembersiroop, olie en 2 eetlepels water toe en meng het geheel tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.

  • Schep de bosui, mango, banaan en cashewnoten door de rijst en warm het geheel al omscheppend nog even goed door.

  • Schep de Caraibische rijst in een schaal en garneer met de schijven mango.

  • Geef het sausje er apart bij.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    KokenKoken