Verwarm de gril voor op de hoogste stand. Wrijf de zalmfilet in met 1 eetl olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg hem in een ovenschaal.
Maak de paprika‘s schoon en snijd ze in dunne repen. Snijd de tomaatjes in partjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil dun af en pers de vrucht uit.
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schuif de zalm onder de voorverwarmde grill en laat hem in ± 7 min net gaar worden.
Bak intussen de paprika in de rest van de olie gaar.
Giet de pasta af en schep er de olie gaar. Giet de pasta af en schep er de paprika, de tomaatjes, de limoenrasp en -sap en 4 eetl basilicum door.
Leg de zalm erop en bestrooi met de rest van het basilicum.
Bereidingstijd: ± 20 minuten
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |