Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Volkorenmacaroni met bobotiesaus (Afrikaanse Gehaktsaus)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr volkorenmacaroni
2 appels
300 gr rundgehakt
2 el kerrie (djawa)
3 el gembersiroop
el gemalen koriander (ketoembar)
4 dl runderbouillon
zout en peper
allesbinder
u kunt ook een paar lepels crème fraîche door de saus doen.

Bereiden

Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schil de appels en snijd ze in partjes. Bak in de droge anti- aanbakpan het gehakt in circa 4 minuten rul en bruin (voeg eventueel een paar eetlepels water toe als het gehakt dreigt aan te bakken) voeg de kerrie, koriander en gembersiroop toe en schep alles om. Voeg de (hete) runderbouillon toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg beetje voor beetje allesbinder toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg de appelstukjes toe en laat ze in een paar minuten zacht worden. Serveer de macaroni met de saus.
Lekker met: roergebakken courgette of roergebakken preiringetjes.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Spaghetti metpaddestoelen
Gebakken pasta met lentegroenten
Tagliatelle met gerookte zalm in roomsaus
spaghetti met pittige tomatensaus en gegrilde groenten
Fusilli allaCarbonara

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes