Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Spaghetti alla Bolognese

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 gesnipperde ui
2 vleestomaten in kleine blokjes
200 gr belegen geraspte kaas
250 gr spaghetti
40 gr boter
40 gr tarwebloem
4 dl melk
3 losgeklopte eieren
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook uit de knijper
400 gr rundergehakt
1/2 theelepel oregano
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel basilicum
1/2 dl rode wijn
2 eetlepels tomatenpuree
1 laurierblad
1/2 theelepel suiker

Bereiden

Kook de spaghetti in een pan met ruim water en wat zout gaar.
Vet intussen een ovenschaal met 1 eetlepel boter in.
Smelt de rest van de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer die door
de boter, voeg al roerend langzaam de melk toe en blijf roeren tot een glad
gebonden vrij dikke saus is ontstaan.
Roer hier 3/4 van de kaas door en laat de saus nog ± 3 minuten zachtjes
doorkoken.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat de saus onder regelmatig
roeren iets afkoelen.
Laat de spaghetti in een zeef uitlekken en doe hem terug in de pan.
Voeg aan 1/3 deel van de losgeklopte eieren peper toe en schep dit snel door de
spaghetti.
Doe de spaghetti in de ovenschaal, druk hem licht aan en houd hem aangedrukt
door er een plank met een gewicht op te zetten.
Verhit in een koekenpan de olijfolie en laat hierin de ui in ± 2 minuten
zachtjes bakken.
Voeg de knoflook en het gehakt toe en bak dit al omscheppend ± 4
minuten.
Voeg vervolgens de tomaat, oregano, kaneel, basilicum, zout, peper, wijn,
tomatenpuree, het laurierblad en de suiker toe en laat nog ± 4 minuten
zachtjes doorbakken.
Neem de saus van het vuur en verwijder het laurierblad.
Klop met een garde de rest (2/3 deel) van de losgeklopte eieren door de
kaassaus.
Schep de gehaktsaus op de spaghetti in de ovenschaal en druk dit licht aan.
Schep de kaassaus op de gehaktsaus, strijk het oppervlak glad en strooi de rest
van de kaas erover.
Verwarm de oven op 225°C voor en bak de spaghettischotel in het midden van
de oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar.
Neem de schotel uit de oven en laat hem ± 10 minuten wat afkoelen.
Snijd het gerecht dan in parten.


Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Fusilli met zeevis
Pastaschelpen met zeebanket en groenten
Tagliatelle met geroosterde paprika en courgettesaus en gegrilde zalm
Volkorenpasta met tomaatjes en zalm
Tagliatelle met tonijn en broccoli

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes