Pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak de wortel, de selderij en de prei schoon en snijd ze klein.
Snijd het spek klein.
Was de tijm, de oregano en de basilicum.
Pluk de tijmblaadjes van de takjes.
Verhit de olie in een grote pan.
Rul het gehakt ca 5 minuten in de hete olie.
Laat het spek, de ui, de knoflook, de wortel, de bleekselderij en de prei kort mee bakken.
Breng het geheel op smaak met de nootmuskaat, de zout en de peper.
Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee.
Voeg 125 ml water toe en het bouillonblokje, het laurierblaadje, de kruidnagel, de tijm en de tomaten ( met sap) toe.
Druk de tomaten iets kleiner met een vork.
Breng het geheel aan de kook en laat het zonder deksel ca 20 minuten zachtjes doorkoken .
Roer de saus af en toe door.
Kook de spaghetti beetgaar volgende aanwijzingen op de verpakking in ruim water en zout.
Roer de spaghetti af en toe door.
Pluk de oregano en basilicumblaadjes.
Hak de blaadjes fijn op wat basilicumblaadjes na voeg ze toe aan de saus.
Breng de Bolognese saus op smaak met zout en peper.
Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
Giet de spaghetti af.
Meng de pasta in een grote kom met de saus.
Serveer de spaghetti met de rest van de basilicum en de Parmezaanse kaas.
P.P.
810 Kcal
39 gr eiwit
35 gr vet
80 gr koolhydraten
Foto: Op de foto is de pasta afgedekt met een Parmezaans koekje, zie recept elders op de site.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |