Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Pizza Calzone

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 2,5 uur

Ingrediënten

330 gr bloem voor witbrood
200 ml water*
15 gr olijfolie* ( eventueel met basilicum)
3,6 gr zout*
3 gr droge gist*
2 gr suiker*
* afhankelijk van het merk meel dat gebruikt wordt.

1 rode paprika**
250 gr champignons**
100 gr ham**
50 gr snijworst**
1 mozzarella kaasje**
** of gebruik andere ingrediŽnten die u lekker vindt

1 ei
bakpapier

Bereiden

Doe de ingrediŽnten voor het deeg in de broodbakmachine en zet deze aan op het deeg programma.

Snij de paprika in stukje of kleine reepjes en de champignons in plakjes. Bak in een pan of wok de paprika en de champignons even aan. Doe ze daarna in een schaal en laat ze wat afkoelen.

Rol de plakjes snijworst en ham op en snij er daarna reepjes van. Doe deze bij het champignons mengsel en zet het weg tot gebruik.

Verwarm de oven voor op 200 Gr.C.

Als het deeg klaar is, uit het bakblik halen en uitrollen in 2 ronde lappen met een doorsnede van ongeveer 30 cm.

Op ťťn kant van het deeg de paprikachampignons, ham, snijworst scheppen. Het mozzarella kaasje in plakjes snijden en hierover verdelen.
Het deeg dubbelvouwen en de randen goed dichtvouwen.
De bovenkant bestrijken met een losgeklopte eidooier.

De dubbelgevouwen pizza op bakpapier leggen en in een voorverwarmde oven in 10 minuten afbakken.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pastasalade met zalm
Pasta carbonara met tuinkruiden
Spaghettimet gedroogde tomaat en tonijn.
Pasta- witlofsalade
Volkorenmacaroni met bobotiesaus (Afrikaanse Gehaktsaus)
Spaghetti metMarsala en kalfsvlees

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes