Aantal personen: 4
250 gram (schelpjes)pasta
zout en peper
150 gram spekreepjes
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico- of rode wijnazijn
1 sjalotje
½ bosje bieslook
1 doosje kerstomaatjes
1 zakje waterkers (75 gram)
½ komkommer
125 gram blauwe-aderkaas (Danish blue)
1½ rijpe avocado
citroensap
Kook de pasta beetgaar in water met zout volgens de aanwijzing op de verpakking. Spoel de pasta dan koud en laat het uitlekken. Bak de spekreepjes uit in 1 eetlepel van de olijfolie. Schep het spek met het vet door de pasta. Roer een sausje van de azijn, de rest van de olijfolie, het fijngesnipperde sjalotje, het fijngeknipte bieslook, zout en peper.
Schep het sausje door de pasta en laat het staan, zodat de smaken kunnen intrekken. Snijd de kerstomaatjes in kwarten. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en scheur de blaadjes wat kleiner. Verwijder de zaadjes uit de ongeschilde komkommer en snijd de rest in blokjes. Snijd de kaas in blokjes. Maak de avocado‘s schoon, snijd ze in blokjes en schep deze om met citroensap, om verkleuren te voorkomen. Schep tenslotte alle ingrediënten door elkaar.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |