Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Pasta met asperges en sinaasappel-koriandersaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

750 gram witte asperges
zout
400 gram spaghetti
2 eetlepels pijnboompitten
2 sinaasappels
3 bosuitjes
2 eetlepels gehakte koriander (vers of diepvries) of 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 dl witte wijn
1 kruidenbouillontablet
2dl schenkbare crème fraîche
versgemalen peper

Bereiden

Schil de asperges en snijd de houtachtige onderkanten er af. Snijd ze in stukken van 4 centimeter en kook ze 4 minuten in kokend water met zout. Neem de pan van de warmtebron en laat de groente in het kookvocht nagaren.
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Roosterde pijnboompitten in een hete koekenpan goudbruin.
Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes los uit de vliesjes. Vang het sap op. Snijd de bosuitjes en smalle ringetjes.
Fruit de geperste knoflook in hete olie. Voeg koriander, witte wijn, sinaasappelsap, bouillontablet, en crème fraîche toe en roer goed. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Schep de afgegoten asperges, sinaasappelpartjes en bosuitjes door de saus en verwarm ze nog 2 minuten.
Schep de spaghetti in een schaal; giet de saus erop en strooi de pijnboompitten erover.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Penne met rodelinzen en paprika
Schelpjesmacaroni met tonijn, zalm, courgette en pesto
Pasta met pesto en tomaat
Tortellini met kip-kerriesaus en courgette
Spaghetti met asperges en rucola

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes