Schil de asperges en snijd de houtachtige onderkanten er af. Snijd ze in stukken van 4 centimeter en kook ze 4 minuten in kokend water met zout. Neem de pan van de warmtebron en laat de groente in het kookvocht nagaren.
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Roosterde pijnboompitten in een hete koekenpan goudbruin.
Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes los uit de vliesjes. Vang het sap op. Snijd de bosuitjes en smalle ringetjes.
Fruit de geperste knoflook in hete olie. Voeg koriander, witte wijn, sinaasappelsap, bouillontablet, en crème fraîche toe en roer goed. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Schep de afgegoten asperges, sinaasappelpartjes en bosuitjes door de saus en verwarm ze nog 2 minuten.
Schep de spaghetti in een schaal; giet de saus erop en strooi de pijnboompitten erover.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |