Spoel de venusschelpies grondig na en gooi de open of beschadigde exemplaren
weg.
Breng in een grote pan 1 1/2 dl water aan de kook, doe er de schelpjes bij en
laat ze in de afgesloten pan ± 5 minuten garen tot de schelpen open
zijn.
Doe de schelpjes in een zeef en vang het kookvocht op.
Haal de mosseltjes eventueel uit hun schelp en gooi gesloten schelpies alsnog
weg.
Pel de knoflook en hak ze fijn.
Hak de peterselie grof.
Was het rode pepertje en snijd het in fijne ringen.
Fruit deze ingrediënten in de hete olijfolie aan en blus af met de wijn en
het kookvocht van de venusschelpjes.
laat de saus wat inkoken.
Kook intussen de linguine in ruim water met wat zout beetgaar en laat de pasta
goed uitlekken.
Warm de schelpjes even door in de saus, breng ze op smaak, roer er de pasta
door en maal er peper boven.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |