Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kipsalade met hazelnoot en rucola

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 gr pasta (strikjes of penne)
400 gr kipfilet
2 eetl olijfolie
50 gr blanke hazelnoten
75 gr rucola
½ bakje kerstomaten
200 gr witte druiven zonder pit

voor de dressing:
3 eetl olijfolie
1 eetl notenolie
1 eetl citroensap
versgemalen peper
zout
1 teentje knoflook, geperst
mespuntje mosterd

Bereiden

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet deze af en spoel er koud water over.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes of reepjes.
Bak deze al omscheppend 12-15 minuten in hete olijfolie.
Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan. Snijd de rucola iets kleiner.
Halveer de tomaatjes.
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Schep de kipfilet, hazelnoten, rucola, tomaten en de druiven door de pasta. Meng de dressing erdoor.
Bereidingstijd : 35 minuten.

Tip : Rucola kan worden vervangen door reepjes rode sla.
Vervang kip eens door biefstukreepjes of kalfsreepjes.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Elleboogjes met rozemarijn
Kaastortellini met spekjes
Spaghetti met groenten en geitenkaas
Spaghetti met kippenlevertjes
Pastaschelpenmet zalmforel en dille
Pastasalade met zalm

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes