Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegratineerde cannelloni met prei en kip

Aantal personen: 4

Ingrediënten

16 rolletjes cannelloni (grote pastapijpjes)
1el boter om in te vetten
1 ui
300 gr prei
1 pakje bechamelsaus (voor 1/2 l, Grand‘Italia)
5 dl magere melk
300 gr kipfilet
evt. 1 el olie of boter)
gesnipperde bieslook zout en peper 100 gr geraspte kaas
verder:
spuitzak met grote spuitmond
aluminiumfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal in. Snipper de ui en snijd de prei in ringetjes. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de kipfilet in stukjes en bak ze in een anti- aanbakpan zonder vet gaar. Voeg de ui en prei toe. Bak alles circa 10 min. Voeg de helft van de saus toe en laat alles even doorkoken. Breng op smaak met bieslook, zout en peper. Kook de cannelloni 3 min. In ruim water en spoel ze koud. Vul ze met de vulling (spuitzak), leg ze in de ovenschaal en schep er de rest van de vulling en saus over. Bestrooi met de kaas. Dek de schaal af met de folie. Laat de cannelloni in circa 35 minuten
gaar worden. Verwijder de laatste 5 minuten de folie.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pasta met een dakje van tomaten-olijven-rucola
Elleboogjes metvier-kazen-saus
Pastaschotel met brie
Rigatoni met broccoli
Tortellini-ovenschotel
Spaghetti alla Bolognese

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes