Fettucini metansjovisroomsaus

Fettucini metansjovisroomsaus

Fettucini metansjovisroomsaus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 bol knoflook
1/2 dl droge witte wijn
75 gr boter
1 tube ansjovispasta
2 eetlepels koudgeperste olijfolie
peper van de molen
1 eetlepel balsamico azijn
4 eetlepels zure room
400 gr fettucine
zout

Bereiden

Leg de knoflookbol in een klein pannetje, giet de wijn erover en leg er een
klontje boter op.
Dek af met aluminiumfolie en laat de knoflook 30 minuten stoven in een op
225°C voorverwarmde oven.
Plet de teentjes uit de schil en meng de knoflookpasta met de
ansjovispasta.
Smelt de rest van de boter op een zacht vuur en roer er de pasta door.
Meng de olie erdoor, kruid flink met peper, breng op smaak met een beetje azijn
en roer de room erdoor.
Laat even doorkoken.
Kook de fettucine al dente in water met zout, giet ze af en meng ze met de
saus.


Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus