Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Elleboogjes met tonijnsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 teentjes knoflook
1 ui
6 eetlepels olijfolie
5 ingelegde ansjovisfilets
1 blikje gepelde tomaten
1 blik tonijn op olie
peper, zout
400 gr elleboogjes (pipe rigate)
1 bosje peterselie

Bereiden

Pel de knoflook en de ui, hak ze fijn en fruit ze in de olie glazig.
Voeg de ansjovisfilets toe, prak ze fijn, laat 1 minuut stoven en laat de
tomaten 5 minuten mee stoven.
Breek de uitgelekte tonijn in stukjes en roer die door de saus.
Breng op smaak met peper en zout en laat nog 10 minuten pruttelen.
Kook de pasta ‘al dente‘, giet ze af, meng de saus erdoor en dien op met
peterselie.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Spaghetti met bacon en peterselie
Pasta met pesto, rosbief en waterkers
Spaghettimet kipkarbonades all Italiana
Tortellini met champignons en rauwe ham
Tortellini met een souffléhoedje
Pasta met asperges en sinaasappel-koriandersaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes