Snijd de abrikozen in stukjes. Maak beslag van de mix voor oliebollen en ½ l handwarm water volgens de beschrijving op het pak en roer er de krenten, abrikozen en rozijnen door.
Laat het beslag afgedekt met plasticfolie 30 min rijzen. Rasp de geschilde appels grof, schep ze met 2 tl kaneelpoeder door het beslag en laat het weer afgedekt 30 min rijzen. Verhit de frituurolie. Bak oliebollen volgens de aanwijzingen op het pak, maar gebruik iets minder beslag zodat ze kleiner worden. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Zeef de poedersuiker en roer er met het citroensap en het eiwit een glad glazuur van. Maak op een schaal een mooie berg oliebollen en giet het glazuur er overheen. Laat iets opdrogen en strooi er, als het nog niet helemaal droog is , de zilverpillen over.
Variaties:
Toevoegen per pak:
250 gr kleingesneden uitgelekte ananas, 100 gr geraspte kokosen een mespunt kruidnagelpoeder.
2 grof geraspte appels, ½ el kaneelpoeder, 1 tl gemberpoeder en 4 el gehakte stemgember.
150 gr fijngehakte pure chocolade of chocolade hagelslag, 100 gr fijngehakte geschaafde amandelen en 1½ tl pimentpoeder.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |