Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Oliebollen met krenten en rozijnen

Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten

1 pak oliebollenmix (500 g)
500 ml handwarm water
250 g krenten en/of rozijnen

Bereiden

Doe de mix in een beslagkom en voeg het water toe. Roer het geheel met een mixer met deeghaken tot een glad beslag. Roer de krenten en/of rozijnen door het beslag. Laat het beslag in de kom, afgedekt met plastic, ongeveer 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
In een ruime pan 1 liter olie verhitten tot 180 gr. Vorm met twee lepels of een ijsschep bolletjes beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder.
Bak de oliebollen in circa 3-4 minuten rondom goudbruin. Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een vergiet met keukenpapier uitlekken.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Oliebollen met abrikozen
Basisrecept Oliebollen (ca. 40 stuks)
Appelflappen in een nieuw jasje
Oliebollen met Chocolade-hazelnoot
Oliebollen met appel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes