Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Warme Roggebroodtaart met Roquefort en Roquefortsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 gr. roggebrood
30 gr. boter
30 gr. bloem
200 gr. geitenkaas
1 dl. Room
2 st. eieren
2 st. eidooiers
300 gr. Roquefort
300 gr. yoghurt
8 st. Kerstomaatjes
8 bl. Frisee sla
2 bl. Kervel

Bereiden

1.Breek het roggebrood in stukken en maal ze fijn in een foodprocessor; laat de machine draaien tot zich een bal vormt.

2.Kneed de boter en de bloem door het roggedeeg, vorm een bal van het deeg en laat deze in folie ca. 30 min. rusten in de koelkast.

3.Beboter intussen een springvorm ( 16 cm. ) en maak de vulling: Gebruik 200 gram Roquefort (100 gram is voor de saus) en de zachte geitenkaas en meng door elkaar.

4.Doe de room en het kaasmengsel in een steelpan en verhit het geheel al roerende, op laagvuur, tot de kaas volledig is gesmolten; laat het kaasmengsel niet heter worden dan nodig is om de kaas te doen smelten.

5.Neem de pan van het vuur en laat de inhoud tot lauw afkoelen.

6.Roer de eieren en de eidooiers 1 voor 1 door het kaasmengsel.

7.Rol het roggedeeg op een met bloem bestoven ondergrond uit tot een ronde plak van ca. 5 mm. dik en bekleed hiermee de bodem en de springvorm.

8.Giet het kaasmengsel in de vorm en bak de taart ca. 40 min. in de op 150 ºC voorverwarmde oven, tot de kaasvulling stevig is en de bovenkant lichtbruin begint te kleuren.

9.Laat de taart afkoelen en zet de taart tot gebruik in de koelkast.

10.Maak intussen de saus, wrijf de overgebleven Roquefort door een zeef en klop er lepel voor lepel de yoghurt door.

Presentatie:

11.Verwijder de rand van de springvorm, snijd de taart in zes of acht punten verwarm ca. 5 minuten op 160 ºC voorverwarmde oven, de taart moet warm zijn maar mag niet te heet worden.

12.Leg op elk bord een stukje taart en schep er een beetje saus naast.

13.Garneer het geheel met blaadjes friseé de kerveltakjes en de cherry tomaatjes.

14.Serveer direct.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Chocolademousse met frambozen
Sabayon van frambozen
Chocoladetaart met blauwe bessen en limoenmascarpone
Chocolade ring gevuld met aardbeien bavarois
Gepofte appel met bokbier-karamel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes