Timbaaltje van rabarber gevuld met witte chocolade mousse
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 dl rabarbermousse
5 blaadjes gelatine
100 g witte chocolade couverture
1 ei
2 eidooiers
20 g suiker
2 dl slagroom
Bereiden
- Week vier blaadjes gelatine in koud water
- Verwarm de rabarbermoes..
- Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in de rabarbermoes.
- Laat de moes licht geleren.
- Schep de rabarbermoes in een vormpje met een inhoud van 2 deciliter, en druk daar een vormpje in van een inhoud van 1 deciliter.
- Laat de moes in de koelkast opstijven.
- Week het resterende gelatineblaadje in wat water.
- Smelt de witte chocolade au-bain-marie en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
- Klop de eidooiers en de suiker au-bain-marie op, tot de massa bindt.
- Klop het mengsel vervolgens koud op ijs.
- Spatel hier achtereenvolgens de gesmolten chocola door.
- Neem de kleine vormpjes uit de grote en vul de grote timbaaltjes op met de chocolademousse.
- Zet de timbaaltjes minimaal 4 uur in de koelkast.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Kersencompote met marsepeinravioli en praline ijs
Semi freddo di fraise; halfbevroren aardbeientoetje
warme kwarktaart
Loempia met vanilleijs en chocoladecanache
Flensjes met sinaasappel en vanille ijs (10 pers)