Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Timbaaltje van rabarber gevuld met witte chocolade mousse

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 dl rabarbermousse
5 blaadjes gelatine
100 g witte chocolade couverture
1 ei
2 eidooiers
20 g suiker
2 dl slagroom

Bereiden


  1. Week vier blaadjes gelatine in koud water
  2. Verwarm de rabarbermoes..
  3. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in de rabarbermoes.
  4. Laat de moes licht geleren.
  5. Schep de rabarbermoes in een vormpje met een inhoud van 2 deciliter, en druk daar een vormpje in van een inhoud van 1 deciliter.
  6. Laat de moes in de koelkast opstijven.
  7. Week het resterende gelatineblaadje in wat water.
  8. Smelt de witte chocolade au-bain-marie en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
  9. Klop de eidooiers en de suiker au-bain-marie op, tot de massa bindt.
  10. Klop het mengsel vervolgens koud op ijs.
  11. Spatel hier achtereenvolgens de gesmolten chocola door.
  12. Neem de kleine vormpjes uit de grote en vul de grote timbaaltjes op met de chocolademousse.
  13. Zet de timbaaltjes minimaal 4 uur in de koelkast.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Crème caramel
Bavarois van cassiscoulis en amandelen
Appel uit de oven met vanillesaus
Mousse van witte chocolade met verse geitenkaas
Loempia met vanilleijs en chocoladecanache

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes