Timbaaltje van rabarber gevuld met witte chocolade mousse
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 dl rabarbermousse
5 blaadjes gelatine
100 g witte chocolade couverture
1 ei
2 eidooiers
20 g suiker
2 dl slagroom
Bereiden
- Week vier blaadjes gelatine in koud water
- Verwarm de rabarbermoes..
- Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in de rabarbermoes.
- Laat de moes licht geleren.
- Schep de rabarbermoes in een vormpje met een inhoud van 2 deciliter, en druk daar een vormpje in van een inhoud van 1 deciliter.
- Laat de moes in de koelkast opstijven.
- Week het resterende gelatineblaadje in wat water.
- Smelt de witte chocolade au-bain-marie en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
- Klop de eidooiers en de suiker au-bain-marie op, tot de massa bindt.
- Klop het mengsel vervolgens koud op ijs.
- Spatel hier achtereenvolgens de gesmolten chocola door.
- Neem de kleine vormpjes uit de grote en vul de grote timbaaltjes op met de chocolademousse.
- Zet de timbaaltjes minimaal 4 uur in de koelkast.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Schuimtaart-ijs
Bavarois
Karnemelk mousse met helder appelsaus
Soepje van bordeauxwijn
Stroopwafelijs met tuile van ontbijtkoek en kaneel crème fraîche