Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Strudeldeeg

Aantal personen: 4

Ingrediënten

250 g bloem
1 eierdooier
1 el olie
1 ½ tl zout
1 el azijn
ca 125 ml lauwwarm water

voor het bestrijken:
60 g gesmolten boter

Bereiden

Voorbereiding:
Alle ingrediënten van tevoren klaarzetten. Bloem nauwkeurig afwegen, water afmeten en eieren op versheid controleren. De ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.

Bereiding:
De bloem boven het aanrecht zeven. In het midden een kuiltje maken en met een vork de eierdooier, de olie, het zout, de azijn en het water erdoor roeren tot een dikke brij ontstaat.

Alles kneden tot een samenhangend, glanzend deeg met grote blazen ontstaan. Van het deeg een bal vormen en deze met gesmolten boter bestrijken. Het deeg in een voorverwarmde kom afgedekt 1 uur laten rusten.

Het deeg op een met bloem bestoven theedoek tot een zo groot mogelijke lap uitrollen. Beide handen (handpalmen naar beneden) onder het deeg leggen en met de handen het deeg voorzichtig uittrekken. Dikke deegranden wegsnijden. Het uitgetrokken Strudeldeeg met gesmolten boter bestrijken en tweederde van het deeg met de vulling bedekken.

De zijkanten een stukje omslaan en met behulp van de theedoek een rand van 3 cm over de vulling vouwen, zodat de vulling er bij het oprollen niet uit valt. Het strudeldeeg wat omhoog trekken en het dan voorzichtig oprollen.

De strudel met de deegnaad naar onderen op een goed beboterde bakplaat leggen en de bovenkant met gesmolten boter bestrijken. Een te lange strudel in de vorm van een hoefijzer op een bakplaat leggen. De bakplaat in de tweede richel van onderen in de voorverwarmde oven van 200 °C schuiven.
Afhankelijk van de grootte 30 tot 40 minuten afbakken.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Cake van de abt met quadrupel
Gegratineerde geitenkaas
Grandmarnier dessert
Hazelnootparfait
Gebakken appeltjes met sherry

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes