Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Saffraanijs

Aantal personen: 4

Ingrediënten

6 dl volle melk
mespunt saffraanpoeder
8 eierdooiers
125 g fijne kristalsuiker
1 3/4 dl room



Bereiden


  1. Breng de melk met de saffraan langzaam tegen de kook aan.
  2. Klop de dooiers en suiker schuimig en roer er beetje bij beetje de saffraan melk door tot een fluweelachtig mengsel ontstaat.
  3. Klop de compositie au bain-marie op tot het begint te binden.
  4. Klop de room op tot yoghurtdikte en meng dit met de compositie.
  5. Draai de compositie op in de ijsmachine.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Honing-kaneelparfait met blauwe bessen
Appelstrudel met vanilleijs
Kaasterinne
Stroopwafelijs met tuile van ontbijtkoek en kaneel crème fraîche
Brie met portpruimen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes