Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roomparfait met warme bramen (magnetronrecept)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 eieren
2 eidooiers
125 g suiker
½ vanillestokje
2,5 dl slagroom
250 g bramen
2 dl Crème de Cassis
1 tl vanillesuiker
mint naar smaak

Bereiden


  1. De eieren, de dooiers, de suiker en de zaadjes uit het vanillestokje met de mixer schuimig kloppen tot het mengsel als een lint van de lepel loopt.
  2. Het mengsel (onafgedekt) 2-3 minuten op 100 procent verwarmen en het met een garde om de 15 seconden doorkloppen.
  3. Zodra het mengsel is gebonden af laten koelen.
  4. Intussen de slagroom stijfslaan en snel door het eimengsel mengen.
  5. Giet het mengsel in een rechthoekige vorm van ca. 6 dl inhoud en zet de vorm 12 uur in de vriezer.
  6. Vlak voor het serveren de bramen wassen, in een schone glazen litermaat met de creme de cassis en de vanillesuiker (afgedekt) 2-3 minuten op 100 procent verwarmen.
  7. De vorm met de parfait kort in kokend water dompelen, storten en in plakken snijden.
  8. Op elk bordje 1-2 plakjes parfait leggen en garneren met warme bramen en een takje munt.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Brie met tijmhoning en druiven
Stroopwafelijs met tuile van ontbijtkoek en kaneel crème fraîche
Verse vijgen met Amarettoroom
Driekleuren mascarpone met frambozencoulis
Flensjes met sinaasappel en vanille ijs (10 pers)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes