Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
Neem ze uit de pan en hak ze in stukjes, bewaar er een paar voor de garnering.
Klop de eieren en de suiker schuimig met een mixer.
Roer de fijngehakte amandelen door de eieren.
Klop de slagroom stijf en spatel deze erdoorheen.
Vul 6-8 kleine met koud water uitgespoelde vormpjes ( 125 ml per stuk) of een grote schaal met de crème.
Zet de parfait gedurende een nacht in de vriezer.
Laat de bosvruchten ontdooien.
Pureer 2/3 van de vruchten met 2 eetlepels suiker.
Roer de overige vruchten erdoor heen.
Doop de vormpjes voorzichtig kort in heet water en stort de parfait uit de vormpjes.
Serveer de parfait met de bosvruchtensaus.
Garneer met wat amandelen of zoals op de foto met verse aardbeien
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |