Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Pruimenterrine gevuld met geitenkaas

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg pruimen
0.5 dl port
0,5 dl rode wijn
14 blaadjes gelatine
200 g geitenkaas
30 g pistachenootjes
suiker naar smaak
zout naar smaak

Bereiden


  1. De pruimen ontpitten en in parten snijden.
  2. De port met de wijn, een snufje zout en wat suiker tot 7,5 dl inkoken.
  3. Het vocht af laten koelen tot ongeveer 70 graden en de geweekte gelatine hierin oplossen.
  4. Als het vocht aan de randen begint te geleren er de pruimen door roeren.
  5. Een vorm met plasticfolie bekleden en de helft van het pruimenmengsel hierin scheppen.
  6. De geitenkaas door gehakte pistachenootjes rollen en op de pruimen leggen.
  7. De rest van het pruimenmengsel op de kaas scheppen.
  8. De terrine in de koelkast op laten stijven.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Chocoladetruffels
Gefrituurde Roquefortrolletjes met peer en gember
Sabayon van frambozen
Gepocheerde kweeperen uit de oven (Kydonia sto fourno)
Tompouce met bramen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes