Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Perzik in mint gelei

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 perziken
200 g bosaardbeitjes
200 g mint
2 citroenen
7,5 dl Elzas wijn wit
220 g suiker
1 kruidnagel
1 kaneelstokje
1 vanillepeul
3 tl mint
5 blaadjes gelatine

Bereiden


  1. Rasp de schil van 1 citroen en pers beide vruchten uit.
  2. Breng de witte wijn aan de kook, onder toevoeging van citroensap en rasp, suiker en de kruiderij.
  3. Voeg de mintstengeltjes toe (de toppen en de onderste blaadjes gebruiken voor de garnering).
  4. Laat het 15 min. zachtjes trekken.
  5. Mondeer de perziken. (Vel eraf.)
  6. Pocheer de perziken 5 minuten in het vocht en laat ze daarna (bedekt met een omgekeerd bord om ze ondergedompeld te houden) in iets dan minder dan de helft van het vocht afkoelen.

    Gelei:
  7. Giet de andere helft van het pocheervocht door een fijne zeef en meet 4 dl af.
  8. Laat de gelatineblaadjes zacht worden in koud water, knijp ze uit en laat al roerende oplossen in het hete vocht.
  9. Laat de gelei afkoelen en lobbig worden.

  10. Verwijder de pitten uitde afgekoelde perziken met behulp van puntig lepeltje; werk voorzichtig, de vruchten moeten heel blijven en mogen niet uit elkaar vallen.
  11. Laat de perziken uitlekken op een rooster.
  12. Bestrijk ze met een laagje gelei en laat dit in de koelkast opstijven.
  13. Herhaal dit 2 keer, tot de vruchten bedekt zijn met een mooi transparantlaagje gelei.
  14. Verwarm de resterende gelei tot lauw en roer er de fijngehakte mintblaadjes (behalve de topjes) door.
  15. Bedek vier borden met de gelei en maak er een mooie spiegel op, en laat dit afkoelen in de koelkast.

    Presentatie:
    Leg de perziken in het midden en garneer het geheel met de toefjes mint en de bosaardbeien.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Crème Brulée
    Citroen-Yoghurtbavarois
    Aardbeien-meloen melange
    Cassata
    Cajun broodpudding

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes