Pecannotenijs met vanillesabayon
Aantal personen: 4
Ingrediënten
1,25 dl slagroom
1 vanillepeul
50 g pecannoten
50 g suiker
2 sharonfruit
3 eidooier
125 g poedersuiker
Bereiden
- Snijd de vanillepeul open.
- Breng in een pan de slagroom met de peul tegen de kook aan.
- Laat de room ca. 10 minuten zachtjes trekken.
- Hak de pecannoten fijn.
- Laat de suiker in een pan met een dikke bodem smelten en goudbruin worden.
- Roer de gehakte noten erdoor.
- Schenk dit mengsel uit op een stuk aluminiumfolie en laat het hard worden.
- Sla de harde notenkaramel met de deegroller tot gruis.
- Was de sharonfruits en snijd ze elk in 8 partjes.
- Verwijder de peul uit de room.
- Klop de dooiers en poedersuiker au bain marie schuimig, totdat ze begint te binden.
- Voeg al kloppend de vanilleroom toe en blijf kloppen tot de sabayon dik en romig wordt.
- Laat de sabayon iets afkoelen.
- Verdeel met een ijstang het ijs over 4 bordjes en leg de partjes sharonfruit er omheen.
- Schenk de sabayon erover.
- Strooi het notengruis erover en dien direct op.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Clafoutis met kersen
Mascarpone-toffee crème
Rijstepap basis recept
Gebakken ananas met karamelsaus
Chipolatapudding