Pecannotenijs met vanillesabayon
Aantal personen: 4
Ingrediënten
1,25 dl slagroom
1 vanillepeul
50 g pecannoten
50 g suiker
2 sharonfruit
3 eidooier
125 g poedersuiker
Bereiden
- Snijd de vanillepeul open.
- Breng in een pan de slagroom met de peul tegen de kook aan.
- Laat de room ca. 10 minuten zachtjes trekken.
- Hak de pecannoten fijn.
- Laat de suiker in een pan met een dikke bodem smelten en goudbruin worden.
- Roer de gehakte noten erdoor.
- Schenk dit mengsel uit op een stuk aluminiumfolie en laat het hard worden.
- Sla de harde notenkaramel met de deegroller tot gruis.
- Was de sharonfruits en snijd ze elk in 8 partjes.
- Verwijder de peul uit de room.
- Klop de dooiers en poedersuiker au bain marie schuimig, totdat ze begint te binden.
- Voeg al kloppend de vanilleroom toe en blijf kloppen tot de sabayon dik en romig wordt.
- Laat de sabayon iets afkoelen.
- Verdeel met een ijstang het ijs over 4 bordjes en leg de partjes sharonfruit er omheen.
- Schenk de sabayon erover.
- Strooi het notengruis erover en dien direct op.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Vanille ijs met espresso
Torta caprese
Vruchten spiesjes (magnetron)
Cheesecake
Aardbeien-meloen melange