Parfait Willem Alexander met gepocheerde peer
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Voor de peren:
300 g suiker
2 dl witte wijn
4 dl water
1 kaneelstokje
1 vanillepeul
2 steranijs
12 stoofpeertjes
200 g geklaarde boter
Voor de parfait:
6 dl slagroom
250 g gianduia (mengsel van 150 g hazelnootpraliné en 100 g melkchocolade)
2 dl geklopte room
100 g suiker
100 g pâte au bombe (100 g dooiers, 1 ei, 100 g suiker)
Bereiden
Voor de peren:
- 300 g suiker en 1 dl water laten inkoken en branden tot karamel.
- Blussen met 3 dl water.
- Wijn toevoegen met smaakstoffen.
- De peertjes pocheren.
- Uit het vocht halen en met boter overgieten.
- Even in de oven verwarmen.
Voor de parfait:
- Pâte au bombe maken. 100 g dooiers, 1 ei en 100 g suiker au bainmarie warm kloppen en daarna koud.
- Room en suiker verwarmen en ganache (= doorkloppen tot een dikke crème ontstaat) maken met de gianduia.
- De ganache monteren met de pâte au bombe en tenslotte de tot yoghurtdikte geklopte room.
- In een vorm in de vriezer plaatsen.
- Als de parfait goed is opgestijfd quenelles scheppen.
Recept van de Nederlandse equipe op de Coupe de Monde de la Pâtisserie in Lyon 2003. Met Jeroen Goossens, Marco Kruit en Rudolph van Veen
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gegrild suikerbrood met kaneelijs en blauwe bessen (4 pers)
Hangop
Brie met portpruimen
Appel in bladerdeeg en sabayon van Calvados en kaneelijs (10 pers)
Torta caprese