Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Karamelparfait met spekkoek en sherrycreme

Aantal personen: 4

Ingrediënten

100 gr. suiker
1 dl. Rum
5 dl. Room
4 st. eidooiers
100 gr. witte couverture
½ spekkoek (kant en klaar)
½ dl. Sherry
2 dl. Creme fraiche
½ vanillestokje
75 gr. poedersuiker

Bereiden

1.Suiker al roerend met een houten lepel in een steelpan met dikke bodem laten karamelliseren.

2.De rum voorzichtig toevoegen.

3.Let op spatten!

4.De karamel al roerend laten oplossen.

5.Een deciliter room toevoegen, goed roeren en af laten koelen.

6.De eidooiers met het karamelmengsel au bain marie schuimig kloppen en laten binden.

7.De couverture eveneens au bain marie laten smelten en door het eiermengsel kloppen.

8.De massa in een koud waterbad koud kloppen.

9.De rest van de slagroom halfstijf slaan en erdoor spatelen.

10.Een met plasticfolie belegde cakevorm met dunne plakjes spekkoek beleggen.

11.De parfait in de vorm scheppen, de bovenkant gladstrijken en afdekken met plakjes spekkoek.

12.De parfait minimaal 6 uur in de koelkast wegzetten.

13.Voor de creme de sherry, creme fraiche, vanillemerg en poedersuiker met de handmixer opkloppen en stijf slaan.

14.De parfait in plakken snijden en met de creme serveren.
met een spekkoekkrul garneren.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kaasterinne
Vesuvius met aardbeien
Chocoladetaart met blauwe bessen en limoenmascarpone
Scones
Frambozen op verschillende manieren

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes