Honing-kaneelparfait met blauwe bessen
Aantal personen: 4
Ingrediënten
400 g blauwe bessen
100 g poedersuiker
1 tl kaneelpoeder
5 eiwitten
2 el honing
500 ml crème fraîche
springvorm Ø20 cm
bakpapier
Bereiden
- Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Meng de poedersuiker met 1∕2 theelepel kaneelpoeder.
- Klop de eiwitten in een vetvrije kom met het poedersuikermengsel tot een dikke stijve massa.
- Meng de honing door de crème fraîche en spatel dit door de geklopte eiwitten.
- Schep de massa in de springvorm, strijk de bovenkant glad en zet de vorm minimaal 6 uur in de diepvries tot de massa stijf is.
- Snijd de parfait in punten of dikke plakken, bestrooi ze met de rest van de kaneelpoeder en serveer ze met de blauwe bessen.
Variatietips:
Kaneelpoeder kan worden vervangen door cacaopoeder.
In plaats van crème fraîche kan yoghurt worden gebruikt.
Meer info:
blauwebessen.nl
hayberries.nl
blueberryworld.nl
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Sabayon
Aardbeien ijs shake
Sweet Potato Muffins
Chocoladebakje met crème de menthe slagroom
Aardbeienterrine met Sauternes en crème anglaise