Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gepofte appel met bokbier-karamel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 zoete appels
250 g suiker
½ flesje bokbier
slagroom naar smaak

Bereiden


  1. De klokhuizen verwijderen en de appels in de op 2000 C graden voorverwarmde oven in 20 minuten gaar poffen.
  2. De suiker in een pan met dikke bodem goudbruin laten worden.
  3. Het bokbier hier voorzichtig bij schenken. Let op spatten!
  4. De saus al roerend even laten doorkoken tot de suiker is opgelost en bij de gepofte appel serveren.
    Serveersuggestie:
  5. Toefje slagroom, partjes vijg en bitterkoekjes.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Fantasie dessert van mango en frambozen
Pruimenterrine gevuld met geitenkaas
Appelstrudel met vanilleijs
Indiaas mangodessert
Clafoutis met kersen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes