Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegratineerde geitenkaas

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 plakken geitenkaas
40 gr. gemengde sla
2 dl sherydressing
8 st. frambozen
8 st. walnoten
2 el. Pijnboompitten geroosterd
2 dl. Portsaus
Ingredienten sherry dressing:
1,5 dl maïsolie
3 eetlepels notenolie
3 eetlepels sherry-azijn
3 eetlepels droge sherry
2 eetlepels honing
1 sjalotje
zout/peper
Ingrediënten Portsaus (koude):
5 dl rode Port
1 dl rode wijn
1 dl vers geperste sinaasappelsap
2 eetlepels rode-bessengelei
enkele sinaasappelschilletjes
zout/peper.

Bereiden

1.Was de slasoorten (eikeblad, frisée, lolo rosso) en slinger ze droog en vermeng ze luchtig met de sherrydressing.

2.Verdeel de sla over 4 borden en leg de frambozen erop of er naast.

3.Bestrooi de salade met de walnoten en de pijnboompitten.

4.Leg de plakken geitenkaas op een metalen plateau en schuif ze onder de voorverwarmde grill, tot de bovenkant pruttelt en goudbruin begint te kleuren.

5.Schep ze met een paletmes of een taartschep op de borden, strooi er wat gesnipperde bieslook over en leg er een lepeltje Portsaus bij.

6.Werkwijze sherry dressing: Doe alle ingrediënten in een foodprocessor maak op smaak met peper en zout.

7.Breng alle ingrediënten aan de kook en laat het geheel op een matig vuur inkoken tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid.

8.Breng de saus op smaak.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gepofte appel met bokbier-karamel
Vanillesoufflé met coulis van passievruchten
Tiramisu, snel
Langevingertaart met banaan en rum
Clafoutis van peer en amandel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes