Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Flensjes met sinaasappel en vanille ijs (10 pers)

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Voor het beslag:
375 g bloem
snufje zout
3 eieren
9 dl melk
boter voor het bakken

Sinaasappelboter:
12 suikerklontjes
3 sinaasappelen
50 gram poedersuiker
250 gram zachte boter
1,5 dl gezeefde sinaasappelen
5 el Grand Marnier
1 dl Grand Marnier
1 dl cognac
10 bolletjes vanille-ijs

Bereiden


  1. Vermeng de bloem met zout en breek in een kuiltje een ei.
  2. Voeg de helft van de melk toe, roer tot de bloem is opgenomen.
  3. Maak een mooi glad beslag en voeg geleidelijk de overige melk toe.
  4. Klop tot er luchtbelletjes verschijnen.
  5. Bak de flensjes, zo dun mogelijk, in een pan met dikke bodem. de eerste paar mogen mislukken.

Sinaasappelboter

  1. Wrijf de klontjes over de sinaasappelschil totdat ze vol schilolie zijn.
  2. Schil dan de sinaasappel met een dunschiller.
  3. Houd de schillen apart.
  4. Plet de suikerklontjes op een plank.
  5. Voeg de schillen toe en de poedersuiker en hak met een batter zo fijn mogelijk.
  6. Doe alles in een ruime kom. meng de boter door het mengsel.
  7. Klop de boter luchtig.
  8. Sla druppelsgewijs het sap en de Grand Marnier door de boter. (Het moet dik en romig blijven.)
  9. In een koekenpan de sinaasappelboter verhitten tot die pruttelt.
  10. Haal de flensjes snel door de boter, vouw ze op en vouw nog een keer tot een driehoek.
  11. Leg ze op klaarstaande voorverwarmde bordjes, 2 per persoon.
  12. Bestuif ze met poedersuiker.
  13. Schep dan een bolletje ijs op het bord.
  14. Als de flensjes op hun bordjes liggen en de pan alleen nog maar boter bevat, de Grand Marnier en cognac bijgieten, aansteken (met afgewend gelaat) en zo vlammend mogelijk over de bordjes verdelen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kaasterinne
Wentelteefjes
Citroen bavarois met aardbeiengelei (magnetron)
Bavarois
Appel-dadeltaart

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes