Citroentaart
Aantal personen: 4
Ingrediënten
200 g korstdeeg
Voor de vulling:
2 eieren
120 g poedersuiker
75 g roomboter
3 citroenen
eventueel citroenessence
200 g slagroom + slagroomversteviger en suiker
Bereiden
- Vet een springvorm met een doorsnede van 25 cm in met boter
- Rol het deeg uit en bekleed hiermee de helft van de hoogte van de springvorm
- Laat de roomboter smelten in een pannetje
- Vermeng de hele eieren met de suiker
- Voeg de gesmolten boter, het sap van 2 citroenen en de
geraspte schil van een citroen daaraan toe
- Verdeel het mengsel over het deeg
- Verwarm de oven voor op 150°C
- Schuif de taart in de oven
- Bak de taart gedurende 45 minuten op 150°C
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Honing-kaneelparfait met blauwe bessen
Sabayon
Warme perentaart
Zoethoutparfait
Rijstepap basis recept