Chocoladetaart met blauwe bessen en limoenmascarpone
Aantal personen: 4
Ingrediënten
500 g blauwe bessen
1/2 dl sinaasappellikeur
1 el gehakte verse munt
175 g boter
175 g suiker
3 eieren
3 el melk
150 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
40 g cacaopoeder
250 g mascarpone
1 dl volle yoghurt
2 limoenen
poedersuiker
ovenschaal 18 cm ø
Bereiden
- Meng de blauwe bessen met sinaasappellikeur en gehakte munt en zet ze apart.
- Vet de ovenschaal in en leg op de bodem een stukje vetvrij bakpapier.
- Smelt de boter licht.
- Klop de boter en de suiker schuimig.
- Voeg de eieren en de melk toe en klop de eieren erdoor.
- Spatel zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en cacaopoeder erdoor en vorm er een glad beslag van.
- De taart in het midden van een oven van 180 °C in 35-40 minuten bakken.
- Laat de vorm 5 minuten staan en keer de taart op een rooster.
- Klop intussen de mascarpone los met de yoghurt.
- Boen de limoenen schoon onder heet water.
- Rasp van 1 el van de schil en pers de vruchten.
- Meng sap en rasp door de mascarpone.
- Snijd de taart 2 of 3 maal overlangs doormidden.
- Leg de plakken naast elkaar en bestrijk ze met het mascarponemengsel.
- Verdeel de blauwe bessen erover.
- Stapel de lagen en bestuif de bovenkant en zijkant met poedersuiker.
Meer info:
blauwebessen.nl
hayberries.nl
blueberryworld.nl
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Driekleuren mascarpone met frambozencoulis
Clafoutis van peer en amandel
Warme Roggebroodtaart met Roquefort en Roquefortsaus
Abrikozenkruimelvlaai
Hangop