Chocoladetaart met blauwe bessen en limoenmascarpone
Aantal personen: 4
Ingrediënten
500 g blauwe bessen
1/2 dl sinaasappellikeur
1 el gehakte verse munt
175 g boter
175 g suiker
3 eieren
3 el melk
150 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
40 g cacaopoeder
250 g mascarpone
1 dl volle yoghurt
2 limoenen
poedersuiker
ovenschaal 18 cm ø
Bereiden
- Meng de blauwe bessen met sinaasappellikeur en gehakte munt en zet ze apart.
- Vet de ovenschaal in en leg op de bodem een stukje vetvrij bakpapier.
- Smelt de boter licht.
- Klop de boter en de suiker schuimig.
- Voeg de eieren en de melk toe en klop de eieren erdoor.
- Spatel zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en cacaopoeder erdoor en vorm er een glad beslag van.
- De taart in het midden van een oven van 180 °C in 35-40 minuten bakken.
- Laat de vorm 5 minuten staan en keer de taart op een rooster.
- Klop intussen de mascarpone los met de yoghurt.
- Boen de limoenen schoon onder heet water.
- Rasp van 1 el van de schil en pers de vruchten.
- Meng sap en rasp door de mascarpone.
- Snijd de taart 2 of 3 maal overlangs doormidden.
- Leg de plakken naast elkaar en bestrijk ze met het mascarponemengsel.
- Verdeel de blauwe bessen erover.
- Stapel de lagen en bestuif de bovenkant en zijkant met poedersuiker.
Meer info:
blauwebessen.nl
hayberries.nl
blueberryworld.nl
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Chocolademuffins met cognac
Crème caramel
Aardbeien-meloen melange
Stroopwafelijs met tuile van ontbijtkoek en kaneel crème fraîche
Witte chocoladepudding