Chipolatapudding
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Compositie:
1 l melk
200 g suiker
150 g eidooiers
chipolatapudding:
3.5 dl compositie
10 g gelatine
2,5 dl slagroom
25 g suiker
garnituur:
gesneden franse vruchtjes
boerenjongens
gemalen bitterkoekjes
blokje cake
marasquinlikeur
puddingsaus:
4 dl compositie
marasquin likeur
2 dl lobbige slagroom
Bereiden
Compositie:
Melk met de helft van de suiker en het opengesneden stokje tegen de kook aanbrengen.
De rest van de suiker en de eidooiers goed mengen.
Dit mengsel aan de warme melk toevoegen en roerend bijna aan de kook brengen (de massa mag beslist niet koken).
Direct van het vuur nemen en overgieten in een glazen kom, hierin nog even naroeren.
Chipolatapudding + garnituur:
- Gelatine weken in een half kopje melk.
- Na 15 minuten deze au bain marie verwarmen tot ongeveer 60° C tot de gelatine is opgelost.
- Gelatine mengen met de compositie en blijven roeren tot de massa iets stijver wordt.
- Deze massa mengen met de slagroom die met de suiker van te voren lobbig is geklopt.
- Tot slot de garnituur toevoegen en de pudding in een vorm van 1 l gieten.
- Na vier uur koelen de pudding lossen en afgarneren met slagroom en vers fruit.
Puddingsaus:
Alle componenten mengen.
Tips:
De compositie kan vooraf (tot 2 dagen) worden bereid.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Honing-kaneelparfait met blauwe bessen
Witte chocoladepudding
Flensjes met appel
Citroen-Yoghurtbavarois
Verse vijgen met Amarettoroom