Bitterkoekjes bavarois met boerenmeisjes
Aantal personen: 4
Ingrediënten
2,5 dl melk
4 blaadjes gelatine
25 gr suiker
2 eidooier
2,5 dl slagroom
50 g bitterkoekjes
25 g boerenjongens
12 st boerenmeisjes
1,5 dl sinaasappelsap
mintblaadjes
geslagen room
Bereiden
- Los de gelatine in het eierdopje met wat melk op.
- Maak een papje van de eierdooiers, de vanille en 1/3 deel van de suiker.
- Verhit de rest van de melk en de suiker in de kookpan tot 850C. Roer niet tijdens het verhitten.
- Roer een deel van de hete melk door het eierdooierpapje.
- Doe alles terug in de kookpan.
- Voeg de opgeloste gelatine toe.
- Verwarm de compositie tot + 85EC. Flink kloppen. Controleer of de gelatine is opgelost.
- Koel de compositie af.
- Roer regelmatig. Tot yoghurtdikte laten geleren.
- Klop de slagroom op tot yoghurtdikte in het bekken.
- Monteer de gegeleerde compositie door de slagroom.
- Spatel de bitterkoekjes en uitgelekte boerenjongens door de vla spatelen.
- Vul de puddingvormpjes.
- De bavarois op laten stijven.
- Lossen en storten.
- Garneren met boerenmeisjes.
- Sinaasappelsap met wat opgevangen brandewijn mengen en op het bord napperen.
- Met slagroom en munt garneren.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Drie kleuren parfait
Zoet Monchou-Amarettotaart (Magnetrongerecht)
Citroen-Yoghurtbavarois
Bavarois
Appel uit de oven met vanillesaus