Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Rijsttimbaaltjes op zijn Mexicaans (en variatie)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

½ groene paprika
2 eetl olie
1 gesnipperde rode ui
1 theel gemalen komijn (djinten)
200 gr rode) ( toko)
of zilvervliesrijst
± 6 dl kruidenbouillon
blikje maïskorrels
1 blik rode kievitsbonen
tabasco
zoput en peper
75 gr geraspte Engelse Cheddarkaas (of lichtbelegen kaas

Bereiden

Voor de timbaaltjes ½ groene paprika in kleine blokjes snijden. In 2 eetl olie 1 gesnipperde rode ui met een 1 theelepel gemalen komijn (djinten) en de paprika beetgaar bakken. Aan de groenten 200 gr rode rijst of zilvervlies rijst toevoegen en glazig bakken. Bij de rijst ± 6 dl kruidenbouillon schenken, het mengsel omroeren en in gesloten pan zachtjes gaarkoken. De inhoud van een klein blikje maïskorrels en de halve uitgelekte inhoud van een blik rode kievitsbonen door de rijst scheppen en doorwarmen. De rijst pittig op smaak brengen met tabasco, zout en peper en er 75 gr geraspte Engelse Cheddar (of lichtbelegen kaas) doorroeren. De warme rijst in met olie ingevette vormpjes of kopjes drukken, even laten staan en op borden storten.
Lekker met gehaktballetjes, tacosaus en een groene salade.

Variatie:
de komijn vervangen door gemalen koriander (ketoembar), door de gare rijst ½ grofgeraspte courgette en winterwortel scheppen.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mexicaanse kip (wok)
Mexicaanse bonensalade
Mexicaanse bonensoep
Taco met gehakt
Mexicaanse gehaktballetjes met bruine bonen
Tacos met gehakt

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes