Voor de timbaaltjes ½ groene paprika in kleine blokjes snijden. In 2 eetl olie 1 gesnipperde rode ui met een 1 theelepel gemalen komijn (djinten) en de paprika beetgaar bakken. Aan de groenten 200 gr rode rijst of zilvervlies rijst toevoegen en glazig bakken. Bij de rijst ± 6 dl kruidenbouillon schenken, het mengsel omroeren en in gesloten pan zachtjes gaarkoken. De inhoud van een klein blikje maïskorrels en de halve uitgelekte inhoud van een blik rode kievitsbonen door de rijst scheppen en doorwarmen. De rijst pittig op smaak brengen met tabasco, zout en peper en er 75 gr geraspte Engelse Cheddar (of lichtbelegen kaas) doorroeren. De warme rijst in met olie ingevette vormpjes of kopjes drukken, even laten staan en op borden storten.
Lekker met gehaktballetjes, tacosaus en een groene salade.
Variatie:
de komijn vervangen door gemalen koriander (ketoembar), door de gare rijst ½ grofgeraspte courgette en winterwortel scheppen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |