Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mexicaanse roerbakschotel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr bieflapjes
11/2 eetl mexicaanse kruiden
1 grote rode paprika
2 stengels bleekselderij
2 bosuitjes
4 eetl bleuband vloeibaar = 50 gr
1 teen knoflook
1 blikje maïskorrels 150 gr
1/2 dl sinaasappelsap

Bereiden

Snijd de bieflapjes in dunne reepjes en kruid ze met de mexicaanse kruiden. Maak de rode paprika schoon en de bleekselderij en snijd ze in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit de vloeibare bleuband in een hapjespan en bak het vlees al omscheppend snelbruin. Pers er de knoflook boven uit. Roerbak de paprika, de bleekselderij en de bosui ca.2 min mee. Voeg de maïskorrels en de sinaasappelsap toe. Laat het gerecht nog ca. 2
minuten zachtjes sudderen.
Tip: Lekker met rode kidneybonen.
Tip: Deze Mexicaanse roerbakschotel is ook heel lekker als vulling voor taco‘s. Verdeel dan wat fijngesneden ijsbergsla over 8 taco schelpen en leg deze op vier borden. Schep wat van de roerbakschotel erin en ernaast. Strooi er geraspte oude kaas over.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mexicaanse bonensalade
Mexicaanse kip (wok)
Mexicaanse hutspot
Beetje mexicaans (snelle chili con carne)
Taco met gehakt
Rijsttimbaaltjes op zijn Mexicaans (en variatie)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes