Doe het gehakt in een kom en meng er het ei en de gehaktkruiden door. Rol met vochtige handen gehaktballetjes ter grootte van een walnoot van het gehakt en zet ze, tot ze worden gebakken, in de koelkast. Doe de bruine bonen in en vergiet, spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Snipper de ui.
Verhit de boter in een grote pan. Bak de gehaktballetjes (eventueel in twee porties) rondom bruin en schep ze uit de pan. Laat de ui omscheppend in het braadvet glazig fruiten. Laat de oregano kort meefruiten.Doe de uitgelekte bonen, de blokjestomaat met het vocht en de bouillon in de pan. Breng aan de kook.
Doe de gehaktballetjes in de pan en laat ze met het deksel op de pan in circa 5 minuten zachtjes gaar stoven. Breng desgewenst verder op smaak met zout en/ of peper.
Lekker met knapperig brood en eventueel een groene salade met tomaten
.
Bereidingstijd: circa 35 min.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |