Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mexicaanse bonensalade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze ingredienten vind u in de Natuurwinkel.
1 literblik of -pot bruine bonen of rode kidneybonen. 1 blikje refried pintobeans
2 potjes salsa
1 krop (ijsberg)sla
3 tomaten
1 rode paprika
1 (rode) ui
1 potje zwarte olijven
150 gr jongbelegen kaas
1 potje zure room of créme fraîche
1 zakje tacochips

Bereiden

Warm de ovengrill voor. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze schoon. Meng de puree van de pintobonen met de helft van de salsa en schep de bruine bonen erdoor. Neem 4 mooie grote ijsberg slabladeren van de krop, snijd de rest in smalle repen. Snijd de tomaten, paprika en ui in blokjes en meng die door elkaar. Hak de olijven grof en meng die door de groenten. Rasp de kaas grof. Verdeel het bonenmengsel over de sla bladeren apart en strooi de groenten erover. Strooi de chips erover en daarover de kaas. Zet de schaal even onder de grill, zodat de kaas net smelt en de chips warm worden. Klop de room los en geef ieder een kommetje met zure room en een kommetje met salsa.
Leg op ieder bord een slablaadje met inhoud.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mexicaanse kip (wok)
Gegrilde tortillas met kip
Tacos met gehakt
Mexicaanse hutspot
Rijsttimbaaltjes op zijn Mexicaans (en variatie)
Mexicaanse vleesrolletjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes