Drie jaar heb ik in een mexicaanse keuken gewerkt en mijn persoonlijke favoriet is de burrito. Oneindig te variëren en mijn voorkeur gaat uit naar een vulling met gekookte kip. De combinatie van de licht-pittige kruiden en zure room is echt super.
Verwarm de oven voor op 200 graden
De kipfilets worden gekookt in plaats van gebakken. Vul een pan met water met voldoende water zodat de kipfilets onder water komen te staan. Voeg voordat de kip in het water gaat eerst een bouillonblokje toe en breng het kort aan de kook.
Voeg daarna de kipfilets toe en kook deze 15 minuten.
Snij ondertussen de champignons en de courgette.
Haal de kip na 15 minuten uit het water en trek de kip met 2 vorken uit elkaar.
Kruid de kip naar eigen smaak met de fajitas kruiden.
Bak de champignons en de courgette met olie of boter in een pan en voeg dan nog kort de kip en de bonen toe.
Leg op een bord een tortilla en bestrijk het midden met 1 lepel salsasaus.
Verdeel 1/4 deel van de kip met groenten toe over de salsasaus.
Vouw de burrito en draai hem voorzichtig om.
Bestrijk de bovenkant met salsasaus. Dit hoeft slechts een klein laagje te zijn, als het geheel maar bedekt is met saus.
Bedek de saus met de geraspte kaas.
Leg daarna 1 of 2 klodders zure room op de kaas.
Herhaal dit bovenstaande voor de overige 3 tortilla's.
Ik maak gebruik van borden die geschikt zijn voor de oven en kan 2 borden kwijt in de oven. Wanneer je dit niet hebt of dit niet wil kun je de burrito's ook klaarmaken om een bakplaat met bakpapier.
Het geheel gaat nu 5-10 minuten de oven in, totdat de kaas is gesmolten.
Serveer dit gerecht met een frisse salade.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |