Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Beetje mexicaans (snelle chili con carne)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 gr snelkookrijst
3 eetl olijfolie
400 gr rundergehakt
1 grote ui
2 teentjes knoflook
Chilli- con- carne kruiden (uit een zakje)
½ literblikje tomaten met sap
1 blikje kidneybonen
4 takjes peterselie
1 eetl jalapenopepers
Parmazaanse kaas

Bereiden

300 gr snelkookrijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaarkoken. In een hapjespan 3 eetl olijfolie verhitten en hierin 400 gr rundergehakt rul bakken. 1 grote gesnipperde ui en 2 tenen knoflook uit de pers toevoegen en omscheppend meebakken. Chilli- con- carne kruiden uit een zakje, ( hoeveelheid onbekend,Ik zou met 3 theelepeltje beginnen, het is erg pittig hoor ! ). de inhoud van een ½ literblikje tomaten met sap plus de uitgelekte inhoud van 1 blikje kidneybonen aan het gehakt toevoegen. De chilli con carne tegen de kook brengen en 10 minuten zacht laten sudderen. Er tot slot nog 4 gehakte takjes peterselie en 1 eetlepel jalapenopepers bij roeren. De rijst en de chilli apart serveren. Een schaaltje geraspte Parmazaanse kaas op tafel zetten.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Rijsttimbaaltjes op zijn Mexicaans (en variatie)
Mexicaanse bonensoep
Mexicaanse bonensalade
Mexicaanse salade
Mexicaanse burrito met kip
Mexicaanse vleesrolletjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes